Noi, femeile, dorim să ne simțim frumoase, de aceea avem grijă de corpul nostru din exterior, folosind diverse produse cosmetice. De multe ori, însă, uităm de influența dietei asupra pielii, părului sau a unghiilor. Din acest text vei afla cum să te îngrijești de frumusețea ta cu ajutorul dietei alimentare.
Cum putem avea grijă de frumusețe prin dieta alimentară?
Frumusețea noastră este influențată și de diverse micro-ingrediente nutritive, vitamine și ingrediente minerale.
- Dacă dorești să îți îmbunătățești aspectul pielii, introdu în dietă surse de proteine, vitamina E, C, A, din grupa B, zinc, siliciu, cupru și acizi grași nesaturați.
- În cazul în care unghiile tale necesită sprijin – îngrijește-te și de echilibrul energetic corespunzător, precum și de sursele nutriționale de vitamina D, fier și calciu.
- Părul frumos, pe lângă mineralele și vitaminele menționate anterior, mai are nevoie și de sporirea sursei de seleniu din dietă.
Un sprijin important în îngrijirea frumuseții va fi suplimentarea selectată în mod corespunzător - suplimentul alimentar Fish Collagen Joints & Skin va fi perfect!
De ce merită de ales Fish Collagen Joints & Skin?
Colagenul, adică așa-numita „proteina tinereții” susține sănătatea articulațiilor, mușchilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor. Colagenul provenit din piele de pește este obținut în urma procesului de proteoliză enzimatică, la fel ca cel care are loc în sistemul digestiv uman, fapt datorită căruia are o structură foarte similară, iar acest lucru duce la o absorbție foarte ridicată a colagenului de pește de către organismul nostru. Colagenul din pește întârzie procesul de îmbătrânire a pielii, îmbunătățește elasticitatea acesteia și hidratează tenul. De asemenea, are acțiune anticancerigenă, de regenerare, antibacteriană și anti-inflamatoare. Odată cu vârsta, producția de colagen începe să scadă iar factorii precum dieta bogată în zahăr, fumatul și expunerea excesivă la soare contribuie, de asemenea, la scăderea producției de colagen. Cu atât mai mult merită de utilizat o suplimentare corespunzătoare.
Următorul ingredient este măceșul, adică o sursă bogată de vitamina C. Această îmbinare este foarte importantă, deoarece vitamina C este necesară pentru producerea corespunzătoare a colagenului în organism. Acesta este, de asemenea, un antioxidant important, ce susține rezistența pielii la factorii externi, făcând-o mai elastică și mai hidratată.
Sulful organic (MSM) îndeplinește un rol important în producerea de colagen și cheratină. Cercetările arată, că deficiența acestuia poate fi motivul rigidității mușchilor și a articulațiilor. Este interesant faptul, că sulful, de asemenea, accelerează exfolierea epidermei, ceea ce este de asemenea important pentru frumusețea noastră.
În meniul care susține frumusețea găsește loc și pentru fibre!
Fibrele dietetice sunt ca o „perie” naturală care ne curăță intestinele de resturile alimentare. Lipsa acestui ingredient nutritiv în dietă contribuie la acumularea de produse metabolice dăunătoare și la reținerea apei în organism. De asemenea, știm tot mai multe despre influența stării intestinelor noastre asupra pielii, iar fibrele modelează compoziția microbiotei intestinale.
Cea mai simplă modalitate pentru o dietă bogată în fibre sunt legumele și fructele (de preferat cele consumate cu coajă, deoarece coaja conține cele mai mari cantități de fibre), leguminoasele și cerealele integrale - orez brun, crupe, pâine neagră sau fulgi de ovăz. O dietă variată oferă cu succes cantitatea potrivită a acestui ingredient.
Reține:
Pentru a îți susține frumusețea, urmează o dietă sănătoasă și echilibrată, consumă surse de ingrediente, care susțin frumusețea și aspectul tânăr, precum și introdu suplimentarea care îți va completa dieta zilnică. În plus, ai grijă să respecți în mod regulat activitatea fizică și să folosești o îngrijire corespunzătoare prin selectarea cu grijă a produselor cosmetice.
Atașament – Exemple de surse care susțin frumusețea:
- Proteine – lapte și produse lactate, carne, pește, leguminoase.
- Vitamina E – uleiuri vegetale presate la rece (de ex. de rapiță), semințe de floarea soarelui, alune de pădure și migdale.
- Vitamina C – coacăze neagră, ardei roșu, citrice, pătrunjel frunze și varză kale.
- Vitamina A – morcov, sucuri de legume, legume de culoare verde, fructe de culoare portocalie, ficat, ulei de pește, ouă, lapte și unt.
- Vitamine din grupa B – ouă, lapte, brânzeturi, pește, produse integrale, drojdie, bureți/ciuperci și nuci.
- Zinc – ficat de vițel, carne de pasăre, semințe de dovleac, cacao, fasole albă, hrișcă, pește și nuci.
- Siliciu – usturoi, fulgi de ovăz și mei.
- Cupru – leguminoase, cereale integrale, nuci și alune.
- Acizi grași nesaturați – pește de mare gras, uleiuri vegetale, nuci și semințe de dovleac.
- Fier – carne roșie, organe (fier hem) și tărâțe, quinoa, tofu, spanac, leguminoase (fier non-hem)
- Calciu – lapte și produse lactate, varză kale și migdale.
- Vitamina D - suplimentare.
- Seleniu – rinichi, pește, curcuma, ficat și nuci de Brazilia.
Autor: Małgorzata Wilkowska
Małgorzata Wilkowska, cu titlu de master în dietetică, absolventă a Școlii Postliceale Sanitare de Recuperare din Varșovia și a Universității de Medicină din Białystok. Are propria clinică de dietetică online Dietoświat, iar sfaturile ei pot fi găsite pe diverse site-uri web precum și în reviste.